EPECS

EPECS (European Patients Empowerment voor Customised Solutions)

Coördineren, schrijven en indienen van de aanvraag voor het People-to-People INTERREG III A-project “Versterking van de positie van de patiënt/burger in het (inter)euregionale gezondheidswezen”

Deze projectaanvraag voor een People-to-People INTERREG III A-project heeft eurohealthconnect na uitgebreid onderzoek voor de patiëntenbelangenorganisatie PCPT (nu: Zorgbelang Overijssel) en geschreven en ingediend.

De Duitse partner was het Deutsche Paritätischer Wohlfahrtsverband (DPWV), een patiëntenbelangenorganisatie uit Ahaus (D). Het project is in 2005/2006 uitgevoerd en vormt de basis voor de oprichting van de Europese patiëntenvereniging EPECS (European Patients Empowerment voor Customised Solutions). Doel van het project was, ervoor te zorgen dat de patiënt en de consument uit de regio Twente en Münsterland meer invloed krijgt op het grensoverschrijdend zorgaanbod. Project bestond uit grensoverschrijdende bijeenkomsten zelfhulpgroepen, ondersteuning informatievragen zorg over de grens, ontwikkelen van een informatiefolder voor de grensburger over zorg over de grens.